Dans- & balletschool S-pression

Ontwikkelt danstalent!

Pilates & Yoga

Mandy Claeys

Voornaam
Mandy
Achternaam
Claeys
Email
yoga.mandy.kids@gmail.com
...

"Al als klein meisje danste ik door het leven."

Al als klein meisje danste ik door het leven. Ik ging op 9 jarige leeftijd lessen ballet volgen en genoot er enorm van. Na enige tijd stopte ik met de balletlessen en deed ik jeugdtheater. In het middelbaar vond ik mijn liefde voor dans terug en danste bij het toneelgezelschap van de school. Na mijn hogere studies kleuteronderwijs ontdekte ik S-Pression. Hier volgde ik de danslessen voor dames. Wat een plezier! Nu krijg ik de kans om mijn liefde voor de yoga te delen met de kinderen die naar S-Pression komen.

Yoga was iets dat me al vanaf mijn late tienerjaren intrigeerde. Toch heeft het tot mijn 24 ste geduurd vooraleer ik er ook echt mee startte. Al snel liet yoga me niet meer los. Ik voelde hoe het me dichter bracht bij mezelf en hoe het me steeds meer vertrouwen gaf in mijn eigen lichaam. Het hielp me anders kijken naar mezelf en naar de wereld rondom me.

Als gepassioneerde kleuterjuf wou ik deze ‘wijsheid’ graag meegeven aan de kleuters. Het begon met korte oefeningen in de klas. Al snel merkte ik dat de kleuters enorm veel haalden uit de yoga. Ze vroegen er steeds vaker zelf om. Daarom besloot ik om mij te verdiepen en volgde een online kinderyogacursus bij Cosmic Kids. Daarna begon ik ook lessen buiten mijn eigen klas te geven aan kleuters en ook aan kinderen tussen 6 en 12 jaar.

De eerste stappen zijn gezet en mijn ervaring kan alleen nog maar groeien met en dankzij de kinderen aan wie ik les mag geven.  Het is voor mij ook belangrijk dat ik zelf kan blijven leren en ik ben dan ook van plan om in de toekomst meer opleidingen te volgen om zo verder te evolueren als (kinder)yogadocent.